Yeni Doğan Bebekte Kolik Ne Zaman Biter?
Genel olarak iki yada üç hafta sonrası başlayan kolik krizleri, normalde 3-4 ayın sonunda tamamen biter. Araştırmalar sonucu nadir de olsa 1 yıl sürdüğü de belirlenmiş bir durumdadır.
Peki Kolik Krizine Çözümler Nelerdir?
Biberon seçimine dikkat edilmeli!
Büyüyen bebekler için kolik krizi bitimi ile bu hava akış aparatını çıkarıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem kolik krizlerinin engellenmesi sayesin de uzun ömürlü kullanılabilir.
Huzur ve şefkat ortamı sağlamak!
Annelerin duygu ve hareketlerinden çabuk etkilenen bebeğin, özellikle emzirirken, uyuturken yada ağladığın da sinirli, gergin yada telaşlı olmamaya özen göstermek gerekir. Bebeğin ağlaması sonucu ona karşı kızgın ifadeler kullanmayın. bebeğin konuşamıyor olması anlamıyor yada hissetmiyor anlamına gelmez. Çünkü bebekler hisseder.
Bebeklerde katı gıdaya geçiş için tıklayın.
Sağlıklı beslen, doğru emzir!
Kolik Nedir? yazımızda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz!
1- Bebeği Harekete Geçir!
Bebeklerin kolik krizi ile başa çıkmanın en iyi yollarından biride harekete geçirmektir. Evin içinde ufak turlar yada kısa araba yolculukları ile kolik bebekleri sakinleştirebilir.
2- Temiz Hava!
Bebeğinizle yapacağınız ufak yürüyüşler ona iyi gelecek ve temiz hava alması sağlamak onu sakinleştirecektir.
3- Stres Yok!
Bu tür stresli ortamlarda bebek huzursuz olur. Sessizliğe ve huzura önem vererek bebeğinizi böyle ortamlardan uzak tutun.
4- Bebeğine Masaj Yap!
Her birey gibi bebekler de masaja bayılır. İşte bu kolik anlarında baş ve yüz bölgesine küçük rahatlatıcı dokunuşlarla onu sakinleştirip ağlamasını biraz yatıştırabilirsiniz. Masaj yanı sıra masaj için kullanılabilecek yağlardan da faydalanabilirsiniz. Bebeğe Masaj Yapmanın Faydaları! için tıklayın.
5- Kundaklanan Bebek!
Kundaklı bebek güvenli hisseder kendini. Kolik bebek kendini güvende isteyen bebektir. Uyumak üzere olan bebeği kundalamak daha uzun ve huzurlu bir şekilde olmasını sağlamaktır.
6- Doğru pozisyonda yatırmak!
Yüzükoyun kola yatırılan bebeklerin çoğu rahatlar. Bunu sizde deneyip gözlemleyebilirsiniz. Burda dikkat edilmesi gereken tek nokta bebeğin yüzünün avuç içine değmesi gerektiği. Fakat bu yöntem sadece sakinleştirmek içindir uyutma için değildir.
7- Müzik Seven Kolik Bebekler!
Bir nevi kolik bebeklerin tek ilacı denilenbilir müzik! Bebeğin rahatlaması için ninni ve bebek şarkıları dinletebilirsiniz. Hafif gürültülü ama kulağa hoş gelen sesleri de dinleterek rahatlatabilirsiniz. Kolik bebek müzikleri arasında oldukça popüler olan, uzaktan gelen ve sürekli devam eden rüzgar, yağmur, su, elektrikli süpürge sesi gibi sesleri kullanabilirsin.
8- Hijyen Ortam!
Bebek alt değişimine dikkat edin, temiz olmasına özen gösterin. Eğer temiz değilse bu onu rahatsız eder ve huzursuz olmasını sağlar, özellikle de geceleri. Bebek alt temizliği! için tıklayın.
9- Uyku İçin Düzen Kur!
Kendi uyku düzenine alışmasını sağlamalısın bebeğin. Özellikle de geceleri daha çok uyumasını sağlamalısınız. Uyku zamanı geldiğin de kendi kedine uyuması için şans ver. Gündüz uyku saatlerini kısaltabilirsiniz.
Gebelik sırasında kabakulak geçirmekten çok korkuyorum, çok bilgilendirici bir yazı olmuş....
Çok faydalı bir yazı. Paylaşan kalemin eline sağlık. Teşekkürler annegebelik ekibi. Sitenizi yeni keşfettim ama bundan sonra faydalanacağım....
0 KİŞİ Yorum Yaptı
453 KEZ ZİYARET EDİLDİ
Yorumlar (0)