Hamilelik her zaman kolay ve rahat yapılan bir iş değildir. Tabii ki, ne kadar güzel olduğunu duyuyoruz (ve öyle!), Ancak ilk aylarınız sabah bulantısı ve mide ekşimesi ile dolmuş olabilir. Tam da ormandan çıktığını düşündüğün zaman bacak krampları ortaya çıkabilir.
Gebelikte Bacak Krampları genellikle ikinci ve üçüncü trimesterde ortaya çıkan yaygın bir gebelik semptomudur. Aslında, tüm hamile kadınların yaklaşık yarısı üçüncü trimesterde kas spazmı rapor ettiler. Bu krampları özellikle geceleri baldırlarınızda, ayaklarınızda veya her iki alanda yaşayabilirsiniz. Bazı kadınlar da uzun süre bir pozisyonda oturduktan sonra yaşarlar. Gebelikte Bacak Krampları tamamen önlemek mümkün olmayabilir. Ancak germek, aktif kalmak ve bol su içmek gibi önleyici ve rahatlama önlemleri belirtilerinizi hafifletebilir ve hamileliğin gerçek zevkleri hakkında fikrinizi geri kazanmanıza yardımcı olabilir.
Bu krampa neyin sebep olduğunu konuşarak başlayalım.
Hamilelik sırasında, dolaşım yavaşlar - bu tamamen normaldir ve endişelenmek için bir neden değildir. Kısmen aşırı aktif hormonlardan kaynaklanıyor. (Muhtemelen şimdiye kadar hormonların tüm 40 hafta boyunca vermeye devam eden hediyeleri olduğunu öğrenmişsinizdir.) Daha sonraki trimesterlerde, vücudunuz kan dolaşımında da bir artışa neden olur ve bu da yavaş kan dolaşımına katkıda bulunur. Bu bacaklarınızda şişlik ve kramplara neden olabilir.
Dolaşımdan kaynaklanan sorunları azaltmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
Büyüyen bebeğinizin baskısı, bacaklarınıza gidenler de dahil olmak üzere sinirlerinize ve kan damarlarınıza zarar verebilir. Bu nedenle hamileliğiniz ilerledikçe, özellikle üçüncü trimesterde bacak krampları yaşama olasılığınız daha yüksektir. Hamileliğiniz sırasında sağlıklı bir kilo almak ve aktif kalmak bacak kramplarını önlemeye yardımcı olabilir. Gebelikte Bacak Krampları ile ilgili bir endişeniz varsa doktorunuzla konuşun konuşun.
Hamilelik sırasında yorgun hissetmek normaldir - küçük bir insan yetiştiriyorsunuz! - Bu özellikle, ikinci ve üçüncü trimesterde daha fazla kilo aldığınız için geçerlidir. Kaslarınız, eklenen baskıdan da yoruldukça, bacak kramplarına neden olabilir.
Bol su içmeyi, gün boyunca yürüyüşe çıkmayı ve kas yorgunluğundan kaynaklanan bacak kramplarını önlemek için yatmadan önce germeyi deneyin.
Diyetinizde çok az kalsiyum veya magnezyum olması gebelikte bacak kramplarına sebep olabilir. Ancak zaten doğum öncesi bir vitamin alıyorsanız, muhtemelen ek bir destek almanıza gerek yoktur.Endişeleniyorsanız, bu besinlerden yeterince yararlanamıyorsanız, doktorunuzla konuşun. Muhtemelen laboratuvar testlerinizi yaptırıyorsunuzdur, bu yüzden bu seviyelerin kontrol edilmesi zarar vermez.
Kan pıhtısı bacaklarda, uylukta veya pelviste oluşabilir. Gebe kadınlarda kan pıhtısı görülme olasılığı normal kadınlara göre 5-10 kez daha fazladır.
Hareket etmeye devam et. Burada maratonlardan bahsetmiyoruz, ancak hamilelik sırasında DVT'yi önlemenin en iyi yolu, hareketsizl saatlerden kaçınmaktır. İşiniz çok fazla oturmayı gerektiriyorsa, kalkıp yürümenizi hatırlatmak için her saatte bir alarm çalması için telefonunuzda sessiz bir alarm ayarlayabilirsiniz.
Uzun uçuşlarda ayağa kalkmaya da özen gösterin. Hamileyken uçmadan önce doktorunuza danışabilirsiniz. Kan pıhtısı belirtileri bacak kramplarına benzer, ancak DVT kan pıhtısı tıbbi bir acil durumdur. Aşağıdaki gibi belirtiler yaşarsanız derhal tıbbi yardım isteyin:
Gebelik sırasında kabakulak geçirmekten çok korkuyorum, çok bilgilendirici bir yazı olmuş....
Çok faydalı bir yazı. Paylaşan kalemin eline sağlık. Teşekkürler annegebelik ekibi. Sitenizi yeni keşfettim ama bundan sonra faydalanacağım....
0 KİŞİ Yorum Yaptı
110 KEZ ZİYARET EDİLDİ
Yorumlar (0)